- نقد فیلم پول وپارتی به همراه تحلیل کامل فیلم
-
پول و پارتی فیلمی کمدی عاشقانه به کارگردانی و تهیهکنندگی سعید سهیلی و نویسندگی حسام سامریزاده محصول سال ۱۴۰۲ ایران است.
- پول و پارتی یک ایده ناکام
فیلمی که در حد یک ایده باقی میماند
در نقد فیلم پول و پارتی اول کار توصیم اینه که کسایی که این فیلم رو ندیدن اصلا سراغش نرن،چون فقط هدر دادن زمان محسوب میشه
فیلم در حد پنج دقیقه به زور میتونه سرگرمتون کنه
این نقد اسپویل داخلش هست ولی فیلم اینقدر بد هست که خیلی اهمیت خاصی نداره ته فیلم رو بدونیم یا ندونیم،در کل با اسپویلشم چیز خاصی از دست نمیدین
کل قصه فیلم و تقریبا حرفی که میخواد بزنه اینه که دو تا خانواده فقیر برای هم نقش بازی میکنن،پسره به همراه خانوادش میخواد دختره رو گول بزنه ، دختره هم با خانوادش میخوان پسره رو گول بزنن چون جفتشونم فکر میکنن اون یکی پولدار هست.
ایده،ایده بدی نیست چون از دل این ایده کلی جذابیت ها و مفهوم در میاد اما وقتی فیلم رو تا آخر دنبال کنید متوجه میشید که گویا فیلمساز یه لحظه یه ایده ای به ذهنش اومده و در حد همون ایده بدون اینکه دستی به سر و صورت ایده بکشه همونجوری به صورت خام اجراش کرده.
فیلم میاد از حالت کمدی شروع میشه،نه ازش کمدی در میاد نه لحظه ای خنده میتونه بگیره تهش میاد یکم ماجرا رو جدی کنه و باز شکست میخوره،چون فیلم نه تبدیل به کمدی میشه نه تبدیل به فیلم اجتماعی میشه.
تا دلتون بخواد کپی های اذیت کننده از فیلمای دیگه توش میبینیم،مثلا تو سکانسای آخر داریوش فرهنگ ساعد سهیلی رو مجبور میکنه باهاش برقصه و اونم با غصه میرقصه و این اداهایی که از فیلمای ترکیه ای گرفته تا تقلیدش در فیلمای ایرانی،اینقدر دیدیم دیگه ایده لوسی شده.
یه جایی یه زمانی برای اولین یه فیلمسازی اومده خیلی حرفه ای ایده ای پیاده کرده که یه کاراکتر به اجبار با غم وغصه داره میرقصه و کارشو انجام داده و دستشم درد نکنه
حالا اینکه ما بیایم هر فیلمی میسازیم یه دونه این حرکت رو داخل فیلممون بیاریم نمیدونم اسمش دزدی ایده هست کپی برداری هست یا شاید در ذهن فیلمسازای ما اسمش الگوبرداری والهام گرفتن هست؟قطعا اگه فیلمسازی اسم این تقلید و کپی کورکورانه رو الهام گرفتن بزاره در اشتباه هست،چون این حرکت خلاقیت فیلمساز رو زیر سوال میبره،منه مخاطب تو ذهنم میگم فیلمساز هیچ خلاقیتی از خودش نداشته و اومده از حرکت فیلمسازای دیگه یه کپی برداشته بچسبونه به فیلم که شاید فیلم بگیره و البته تهشم شده این شکست.
- ساعد سهیلی پارتی سعید سهیلی
شعار مبتدی فیلم که پول و پارتی هست،فقط به درد این میخوره که سعید سهیلی پسرش ساعد سهیلی رو با پارتی خودش داخل فیلمش نقش اول گذاشته ، نقشی که به هیچ وجه برای این کاراکتر مناسب نیست و هیچ جوره نتونسته نقش رو در بیاره،مخصوصا برای نقش کمدی شاید بدترین انتخابی بود که میشد برای این فیلم کرد.
ساعد سهیلی بازیگر بدی نیست و در فیلمای دیگه ای استعداد بازیگریشو دیدیم اما سعید سهیلی در این فیلم حتی سابقه پسرشم زیر سوال برده
- بازیگران خوب در یک فیلم بد
و همچنان بازیگرانی که اولویتشان در هنر،درآمد است
وقتی صجبت از نقد فیلم میشود و فیلم پولو پارتی را نقد میکنیم بازیگران بزرگی مثل داریوش فرهنگ که واقعا حتی در سریالای دم دستی هم وقتی بازی میکنن اینقدر با قدرت و توانمند نقش رو ارائه میدن چرا باید تو همچین فیلمی قبول نقش کنن؟جایگاه هنر کجاست؟داریوش فرهنگی که حتی در فیلم به این بدی هم در نقش کوتاهی که ظاهر میشه به بهترین شکل ممکن میتونه نقش رو در بیاره چرا باید خودشو در آثار سطحی و مبتدی مثل پول و پارتی هدر کنه؟این موضوع خیلی جای تاسف داره که اساتید بزرگ حالا نمیدونم سر دستمزد وپول یا چه چیزی همچین فیلمایی رو قبول میکنن که توش بازی کنن یکی از مسائل اصلی سینمای ما هست.
البته شایدم قدرت نه گفتن رو ندارن و سر رو درواسی و رفاقت و این چیزا گاها همچین نقشایی رو قبول میکنن،گرچه نقش داریوش فرهنگ در اون چند دقیقه ای که اومد و رفت نقش بدی هم نبود اما بازیگر حتما باید کلیات فیلم رو در نظر بگیره و نه فقط نقشی که قراره بازی کنه.
- فیلم جدید سعید سهیلی
مخاطبان از دست رفته
آیا مخاطبینی که با اون پیشینه ای که از سعید سهیلی داشتن و به اعتبار فیلم گشت ارشاد وارد سینما شدن با تماشای فیلم شکست خورده پول و پارتی از فیلم بعدی سعید سهیلی استقبالی خواهند کرد؟
قطعا این شکست نه تنها برای این فیلم بلکه تاثیرش در فیلمایی که سعید سهیلی در آینده خواهد ساخت هم تاثیرات منفی خواهد گذاشت و مخاطبان زیادی را از دست خواهد داد.
و در پایان همچنان شعار ما اینه که یا فیلم نسازیم یا فیلم خوب بسازیم.
امیدوارم یاد بگیریم اگه انرژی کافی برای تولید یه فیلم با کیفیت رو نداشتیم ، فیلم نسازیم.
فیلم نساختن عیب نیست فیلم بد ساختن عیب است.